Op zaterdagmiddag 12 oktober organiseert het kersverse kinderteam van Oudeschip (op dit moment bestaand uit Janthe, Alanah en Hannah) een kinderboekenmarkt in dorpshuis Diggelschip te Oudeschip. De markt wordt georganiseerd als afsluiting van de kinderboekenweek 2019. Kinderen zijn (met hun ouders) vanaf 15:00 welkom om hier hun oude boeken te verkopen of te ruilen. Neem dus je oude boeken, wat kleingeld en een eigen kleedje mee om je boeken in je eigen kraampje te verkopen! De bar is vanaf 15:00 geopend voor ranja en chips en vanaf 17:30 kunt u hier zoals elke zaterdag terecht voor snacks en een patatje.

Het kinderteam is een nieuw initiatief van een aantal kinderen in Oudeschip om meer verbinding te zoeken met andere kinderen in het dorp. Janthe: “We zitten niet allemaal bij elkaar op school, dus we leren elkaar kennen van voetbal of andere activiteiten”. Hannah vult aan: “Wij kinderen bedenken ook andere dingen, grote mensen zijn soms te veel met geld bezig”.

Onder begeleiding van een aantal ouders en het activiteitenteam in Oudeschip zetten de kinderen zich in voor het dorp. Annet Topelen van activiteitenteam Oudeschip zegt: “Het is hartstikke mooi dat de kinderen op deze manier hun steentje kunnen bijdragen. Zo leren ze verantwoordelijkheid voor de gemeenschap, maar ook meteen wat er wel en niet mogelijk is binnen een bepaalde tijd en budget.”

De boekenmarkt is de eerste activiteit die is bedacht en georganiseerd door het kersverse kinderteam.