Uitnodiging: 4 april 2022

Op maandag 4 april van 17 tot 20 uur is de bijzondere start van de Expeditie Participatie. Inwoners, statenleden, gedeputeerden en ambtenaren zijn van harte uitgenodigd om de interactieve voorstelling ‘In search of Democracy’ te bezoeken, samen een hapje te eten en aansluitend met elkaar, onder leiding van theatermaker Lucas de Man, in gesprek te gaan over onze Groningse democratie. Dit vindt plaats in het Grand Theatre aan de Grote Markt Groningen.

Wat is de Expeditie Participatie?
De provincie Groningen gaat dit jaar verder in gesprek met Groningers over hoe we werk kunnen maken van participatie en kunnen bouwen aan een sterke provinciale democratie. We vinden het belangrijk dat Groningers mee kunnen praten over en invloed hebben op plannen voor Groningen.

Waarom de Expeditie participatie?
Najaar 2022 stelt de provincie participatiebeleid vast. Op weg daar naartoe gaan we samen met Groningers de zoektocht aan over hoe het samenspel tussen provincie en inwoners eruit moet zien. De discussienotitie Werken aan Participatie vormt daarvoor het vertrekpunt. En: werken aan participatie is niet klaar na vaststelling van beleid. Sterker nog: dan begint het échte werk! Doe je mee?

Waar gaat In search of Democracy 3.0 over?
In maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen, in 2023 gevolgd door Provinciale Staten verkiezingen. Hoe staat het eigenlijk met onze democratie? Uit onderzoek blijkt dat het vertrouwen in de democratie wereldwijd afneemt, ook onze Nederlandse democratie staat onder druk. Hoog tijd om de democratie onder de loep te nemen: er moet iets veranderen, maar wat precies en hoe?

In de interactieve voorstelling ‘In Search of Democracy 3.0’ gaat Company New Heroes samen met het publiek op zoek naar hoe onze democratie er nu uit zou moeten zien. Wat zijn de uitdagingen? Waar liggen de mogelijkheden? ‘In Search of Democracy 3.0’ is een combinatie van theater, muziek en directe dialoog met het publiek. In dit dynamische optreden wordt de geschiedenis van de democratie in een wervelwind verteld, wordt er gestemd door het publiek en komt het publiek in een open sfeer ook zelf aan het woord.

Meld je hier aan  »