Afgelopen maanden heb je ‘m al vaak in de Oudeschipster zien staan – en ook dit keer staat het er in: de praatplaat. Hierop staan allerlei onderwerpen die ons in Oudeschip en omgeving dierbaar zijn als het gaat om de leefbaarheid. Die willen we en moeten we met elkaar goed in stand houden en verdient zeker extra aandacht bij alle ontwikkelingen rondom de mogelijke uitbreiding van de Oostpolder.

Bijeenkomst: 10 november om 19.30 uur – in gesprek en doe mee!

Na praten komt doen. Voordat dat kan, willen we op donderdagavond 10 november met jullie in gesprek over de praatplaat: staat de opgehaalde informatie er voldoende op? Een checkmoment! Ook maken we graag samen met jullie een Doenplaat. Hierop is te zien waaraan we de komende tijd gaan werken – wij als dorp. Daarvoor is hulp en meedenken vanuit het dorp hard nodig.

Eén van de punten die in ieder geval op de Doenplaat komt te staan, is het dorpshuis. We gaan de komende maanden uitzoeken hoe we het dorpshuis het beste kunnen gaan verbouwen. Daarvoor hebben we subsidie gekregen vanuit Loket Leefbaarheid. We worden hierbij geholpen door Michel Spekreijse en Groninger Dorpen.

Meer hierover op 10 november.

Locatie: dorpshuis Diggelschip
Tijdstip: starten om 19.30 uur met koffie, thee en iets lekkers
Duur: tot 21.00 uur

Tot slot; voor alle plannen is natuurlijk ook financiering nodig. De praatplaat en de doenplaat (samen: ons leefbaarheidsplan) gaan we met een begroting voorleggen en bespreken met de Provincie en andere partijen.

KOM OOK!

Vereniging Dorpsbelangen Oudeschip