Gemeente Het Hogeland en de Provincie Groningen organiseren op 20 oktober 2023 de Hackathon Oostpolder. Omwonenden en dorpsbelangen nodigen we van harte uit om deel te nemen. Tijdens deze Hackathon komt een diverse groep deelnemers uit de omgeving samen om oplossingen te bedenken voor de uitdagingen en kansen in de Oostpolder. De thema’s die centraal staan tijdens deze editie zijn zorgen voor positieve effecten op de directe omgeving van Oostpolder en duurzaam en circulair samenwerken.

Wat is de Hackathon Oostpolder?

De Hackathon Oostpolder is een dag waarop deelnemers samen innovatieve ideeën bedenken om ons gebied duurzamer en aangenamer te maken. Verschillende inwoners, belangenverenigingen, bedrijven en experts komen samen om na te denken over hoe we onze regio kunnen verbeteren. De hackathon draait om creatief denken, kennis delen en nieuwe ideeën ontwikkelen. Na een dag vol inspiratie en ideeën zal een jury van deskundigen de twee beste oplossingen kiezen. Deze twee beste teams maken kans op een budget van €12.500 om hun ideeën verder uit te werken.

Wie doen er mee?

Een aantal van de deelnemers die nu bekend zijn, zijn Dorpsbelangen Roodeschool, Alfa College, Architectenbureau Nienhuis, MUG Ingenieursbureau en Hogelandstroom. We nodigen omwonenden en dorpsbelangen graag uit om deel te nemen. Hiervoor kunt u contact opnemen met Maud Diemer: m.diemer@hethogeland.nl.