U bent van harte uitgenodigd voor de officiële start van het landschapsprogramma 380 kV op vrijdag 7 februari a.s. van 11.30 tot 13.00 uur in ’t Nijkerkje in Oosteinde.

De komende jaren vervangt TenneT de oude hoogspanningslijn van 220 kilovolt (kV) tussen de Eemshaven en Vierverlaten door een nieuwe lijn van 380 kV. TenneT en de provincie Groningen investeren de komende jaren in het landschap langs de nieuwe hoogspanningslijn.

Dit doen we in samenwerking met de gemeenten Delfzijl, Het Hogeland, Loppersum, Groningen en Westerkwartier en de inwoners van het gebied. Wij willen graag met u startmoment markeren van het programma waarmee we met elkaar de kwaliteiten van het gebied willen versterken.

 

Wij hopen u dan ook te ontmoeten op:

vrijdag 7 februari
van 11:30 – 13:00 uur
’t Nijkerkje
Radsweg 11
Oosteinde (bij Roodeschool)

 

Aanmelden

 

 

 

PROGRAMMA

11.30 uur
Inloop met koffie en thee.

11.40 uur
Gedeputeerde Henk Staghouwer heet allen welkom.

11.45 uur
Korte inleiding projectmanager TenneT, Klaas Bakker, over de aanleg en inpassing van de lijn, de impact op de omgeving en de eindsituatie.

11.55 uur
Wethouder Eltjo Dijkhuis van gemeente Het Hogeland en Hillechien Hilberink van ’t Nijkerkje in Oosteinde over de kerktuin die gerestaureerd wordt tot een verhalentuin, een van de projecten uit het landschapsprogramma.

12.05 uur
Wethouder Jan Menninga van de gemeente Delfzijl en Jan Wiersema van Groen Spijk lichten de projecten in Spijk toe.

12.15 uur
Gedeputeerde Staghouwer en projectmanager Klaas Bakker van TenneT lanceren samen de online projectenkaart.

12.20 uur
Als het weer het toelaat nodigt mevrouw Hilberink allen uit voor een korte wandeling door de tuin rondom de kerk.

12.30 uur
Napraten met een broodje en soep.

13.00 uur
Einde programma.

 

AANMELDEN

U kunt zich voor 5 februari aanmelden bij Arlette Kastaneer, projectmedewerker afdeling Landelijk Gebied en Water via onderstaande aanmeldknop, Telefonisch bereikbaar op 050 – 316 48 89.

Aanmelden